Tussenkomsten en behandelende agendapunten door N-VA Tremelo-Baal op de gemeenteraad van 26 oktober 2017

Op 29 oktober 2017, over deze onderwerpen: Nieuws uit de gemeenteraad

Tussenkomsten en behandelende agendapunten door N-VA Tremelo-Baal op de gemeenteraad van 26 oktober 2017

1. N-VA keurt de renteloze leningen van de gemeente aan het AGB ( Autonoom GemeenteBedriijf) niet goed. De gemeente zelf moet hiervoor gaan lenen en intresten betalen. Bij het AGB ontbreek ieder businessplan om tot winstgevendheid te komen. De projecten zelf, turnzaal Baal en Omnisportveld Parkheide, ondersteund N-VA wel.

2. N-VA vraagt een vertegenwoordiging in de Raad van bestuur en het directiecomité van het AGB wegens de grote investeringen in de nabije toekomst. Een afvaardiging van elke politieke fractie een waarborg voor het democratisch gehalte van het AGB.

3. Bij crematorium Hofheide gaat de directeur 20 % meer verdienen op en de onderhoud van de ovens worden geschrapt voor de volgende 3 jaar. N-VA waarschuwt dat onderhoud absoluut nodig is en krijgt van de burgemeester geen verklaring waarom de directeur nu plotsklaps meer gaat verdienen. We onthouden ons.

4. Raadslid Luc Van Eesbeek stelt dat de aankoop van de gildezaal en pastorie slecht is onderbouwd en het voorziene bedrag voor renovatie is onderschat. We stellen ons ook vragen bij de eisen van de verkoper. We onthouden ons.

5. We steunen volop het voorstel van gentlemen’s agreement om geen verkiezingsborden te plaatsen bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018. We stellen ook nog een amendement voor om enkel gemeentelijke borden te plaatsen. Voorstel wordt niet aanvaard door de meerderheid. U zult dus volgend jaar weer al een wildgroei zien aan borden.

6. Raadslid Nick De Rijck vraagt achter de antwoorden op zijn schriftelijke vragen. Opgesteld 8 oktober. Het betreft:
a. Vragen ivm de RUP Gemeenschapsvoorzieningen ( de Loods)
b. Het gebruik van gemeentelokaal in de loods van duivenclub De Zwaluw

7. Raadslid Geert Laporte vraagt achter de invoering van de European Disability card. De gemeentelijke diensten zijn ermee bezig.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is