N-VA vraagt fietskluizen aan centrale bushaltes

Op 26 april 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeersveiligheid

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-tremelo/n-va-vraagt-fietskluizen-aan-...

 

N-VA Tremelo-Baal vraagt beveiligde fietsstallingen aan centrale opstapplaatsen van de Lijn in Tremelo en Baal.

 

N-VA Tremelo-Baal plaatste op de gemeenteraad, van deze maand, een agendapunt om op centrale opstapplaatsen van De Lijn beveiligde fietsstallingen te bouwen.

Het bezit en gebruik van elektrische fietsen  neemt elke dag toe. Hun aandeel bedraagt al 30 % van alle nieuwe verkochte fietsen. Het is duidelijk dat deze fietsen een wezenlijke bijdrage  gaan leveren om het mobiliteitsprobleem  op te lossen.  Naast deugdelijke fietspaden  dienen gemeenten ook werk te maken van veilige fietsstallingen. Een elektrische fiets is niet goedkoop en niemand wil dat hij gestolen of beschadigd wordt.

Om verplaatsingen per fiets aan te moedigen en om een oplossing te bieden aan de terechte bezorgdheid van eigenaars stelt gemeenteraadslid Nick De Rijck voor beveiligde fietsopslagplaatsen, met elektrische aansluitpunten, te bouwen.

Praktisch gezien vragen we om deze fietsstallingen, in eerste instantie, te bouwen op de parking Vinneweg, aan het zwembad en aan de kerk in Baal. Dergelijke fietsstallingen, met gepersonaliseerde toegang, zijn al in gebruik in België en Nederland. Als je even Google opent en je tikt fietskluis, fietscarrousel of fietstrommel dan heb je het maar voor het uitzoeken.

Het gebruik van elektrische fietsen in combinatie met het busvervoer van De Lijn, laat de 2 mobiliteitsmiddelen samen werken op korte en middellange afstand zodat er een win-win situatie ontstaat voor de gebruikers en de gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is