Jongste gemeenteraadslid wil naar Vlaams parlement

Op 11 december 2023

Jolien Wittemans is met haar 27 lentes het jongste gemeenteraadslid van Tremelo. Ze werd afgelopen weekend door de partijraad van N-VA gekozen tot kandidaat 5de opvolger van het Vlaams parlement voor Vlaams-Brabant.

“Mijn politieke avontuur startte op 14 oktober 2018, toen ik vanop de 12de plaats tot 3de raadslid werd verkozen”, vertelt ze. “Sindsdien ging er als gemeenteraadslid een onbekende, maar boeiende wereld voor mij open”. Jolien zetelt naast gemeenteraadslid ook als politieraadslid in de lokale politiezone BRT, en in de raad van bestuur van de intercommunale Interleuven.

“Voor mij is het een echte eer om voor Vlaams-Brabant te mogen opkomen als kandidaat opvolger voor de Vlaamse lijst”, aldus Jolien. “Als mandaathouder en geëngageerde jongere wil ik mij dan ook ten volle inzetten, meedenken aan oplossingen en een stem geven aan mijn generatie. Jongeren worden vaak nog onvoldoende betrokken, en staan te weinig stil dat politiek wel degelijk een grote invloed heeft op hun dagelijkse leven”. Als 5e opvolger voor het Vlaams parlement is Jolien de 3de opvolger uit het arrondissement Leuven.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is